Wednesday, November 10, 2010

Naujos tapkės.

Nuo rugsėjo pabaigos iki, daugmaž, spalio vidurio, aš labai pykau ant visų, kurie man negalėjo suveikti šiltų minkštų jaukių tapkių. Mėgstu tiek daug dalykų: žavius batus, mielus ir jaukius rūbus, pižamas, dievinu apatinius, labai mėgstu tapkes, bet jų beveik neturiu skirtingų ir įvairių... Kažkada mama iš Vilniaus ar Kauno parvežė lauktuvių tapkes - lyg mažas Uggsų kopijas. Dievulėliau Švenčiausias, kaip aš jas mylėjau. Drengiau ir tąsiau visur bet kur, į apačią tėvams padėt parnešt tašių su slovikais iš močiutės leidausi, pašto dėžutės tikrinti bėgdavau, kol vieną dieną, o siaubeli - guminis padas atplyšo tiek, kad viena tapkė buvo niekam tikus, o kitos, sveikesnės, juk nepasistatysi lovos gale vietoj paminklo... Teko toliau "mėgautis" močiutės megztomis tapkėmis, kurios man nuo vaikystės jau buvo įgrisusios iki gyvo kaulo, o visiems, atėjusiems į svečius, jos atrodydavo tarsi lobis...
Po kiek laiko į mano gyvenimą, kartu su futbolu, Juo ir žiema, atėjo naujos tapkės - tokios didelės, minkštos, įspiriamos ir lyg futbolo kamuolys. Taip taip, buvo labai madingos įvairiausių imitacijų tapkės - su nagais, ragais, galvom, kanopom ir panašiai. Tas tapkes iki šiol labai myliu (kaip ir Jį bei futbolą), tačiau jos ir man, ir Jam, labai jau greit nusidėvėjo - padas išplyšo ten pat ir taip pat - nuo pastovaus avėjimo. Nieko, bent jau pirktos akcijos metu ir tikrai mylėtos.
Aišku, mano gyvenime buvo ir tapkių "praėjūnių". Turėjau kažkokias baltas su širdelėm, mama nupirkus buvo, turėjau juodas su širdelėm, brangusis padovanojo, bet kažkaip nei vienų, nei kitų "gyvenimo peripetijų" neprisimenų... Ne taip įstrigo.
Ir šiandien, šiandien aš suvokiau, kad turiu padaryti galą savo šąlančioms kojoms. Nuvažiavau į Maximą (ne, už reklamą man nemoka, tiesiog ji tikrai arčiausiai namų), nulėkiau į tapkių skyrių ir... radau JAS.

Tėtis išvadino mane nesusipratėle, nes "Čia juk mokasinai, batai, o ne tapkės", mama pasakė, kad "Su jais gali ir į lauką eit", o aš tiesiog grožėjausi jomis, šiltai saugančiomis mano kojas, ir šypsojausi - ačiū už išankstines Kalėdines dovanas.. :)

3 comments :

  1. bet Tu zinok ale jos tobulos! :*
    SS.

    ReplyDelete
  2. Hmm.. be nuolaidos 20Lt, bet šią savaitę taiko 40proc nuolaidą. Dydį atitinka, bet jos labiau ne siaurai pėdai, platesnei... Noriii? :) Buvo ir karamelinės spalvos

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com