Sunday, March 17, 2013

Brush it Out.

Kartais pagalvoju, kad vis tik turėti itin besiveliančius plaukus nėra taip sudėtinga ir taip blogai - nuolat gali atrasti kažką naujo, kas pagerina plaukų būklę ir taip palengvina gyvenimą. Bent šiek tiek :) O štai turint normalius plaukus turbūt dauguma priemonių plaukams tinka ir gyvenimo naujais atradimais niekas neskaidrina...
Intro.
Taigi kalbant apie plaukus :) Maniškiai, kaip turbūt ne kartą rašiau, itin besiveliantys, itin lepūs, itin sudėtingi. Kartais tinka pats paprasčiausias prekybcentryje pigiukų lentynoje rastas šampūnas. Ir balzamo nereikia. Kartais net ir brangi priemonė nesugeba jų suvaldyti. Tačiau. Ilgainiui suvokiau, kad mano plaukams itin svarbu būti iššukuotiems dar būnant drėgniems. Taip į namus ėjo vienas, antras, trečias, n-tas plaukų šepetys. Iš esmės tai tik keli. Bandžiau ir natūralių šerių - iššukuodavo tik paviršių, o viduj visus veltinukus palikdavo. Bandžiau ir medinį - neva mažiau elektrinsis. Netiko. Išlūžo dantukai ir baigėsi turėjimas :D Bandžiau sulankstomus, kurie labai greit taip pat nulūždavo. Tuomet radau platų. Su jonas (ion). Ką stebuklingo turėjo - nežinau. Bet žavėjo savo pločiu ir tuo, jog dėl to dydžio plaukus šukuojant kankintis reikėdavo mažiau, nes apimdavo didesnį plaukų plotą ir jį iššukuodavo greičiau :)
Tada eteryje pradėjo sklisti gerieji gandai apie tuos stebuklingus šepečius, kurie, nepešdami plaukų ir puikiai guldami delne bei dar ir turintys gerą dizainą, ypatingai lengvai ir gerai iššukuoja plaukus.
Aš nebūčiau aš ir nebūčiau moteris, jei nebūčiau taip lengvai sugundoma..
Taip mano namuose atsirado jis - Tangle Teezer The Original plaukų šepetys.


 







Pliusai:

  • Poveikis. Nenuginčijimai. Tikrai niekad nemaniau, kad man gali būti šitaip lengva iššukuoti šlapius plaukus. Pirmo naudojimo metu net nepatikėjau, kad šepetys puikiai iššukuoja ne tik paviršinį susivėlimą, bet šukuoja ir vidinį veltinuką. Šepečio dantukai plaukais slydo tarsi pačiūžos ledu ir jokio pešimo, jokio skausmo. Po šukavimo plaukai nesielektrino, jokių veltinukų nei užuomazgos nebebuvo, tapo tarsi švelnesni. 
  • Dizainas. Oficialus Tangle Teezer internetinis tinklapis rodo visus įmanomus įsigyti šio plaukų šepečio modelius. Taigi belieka surasti tiekėją / pardavėją ir rinktis tai, ko geidžia širdis :)
  • Patogumas. Nors šepetys neturi rankenos, tačiau jo išliejimas leidžia itin patogiai šepetį laikyti delne. Šis faktorius taip pat pradžioje buvo kiek keistas - kaip šepetys, neturintis rankenos, gali būti patogus... Bet. Įpročiai turi didelę įtaką tikėjimui ir pasitikėjimui :) Užteko išbandyti vieną kartą ir savo didžiojo joninio šepečio senokai nebenaudoju :)
  • Pagaminimo medžiagos. Kadangi šepetyje nėra nieko guminio ar medinio, jį itin patogu prižiūrėti - lengva plauti, pakanka nusausinti ir galima vėl naudoti. Nėra nieko, kas sugertų drėgmę, neišdžiūtų tinkamai ar reikalautų papildomų priežiūros priemonių bei atsargumo.
  • Kaina. Tas pats oficialus puslapis rodo rekomenduojamą plaukų šepečio kainą. Kiekvieno modelio pardavimo kaina šiek tiek svyruoja - nuo ~10 svarų iki ~11svarų (~40 - 45Lt). Tačiau žinau, kad Lietuvoje galima įsigyti tuo pačiu principu pagamintą Macadamia "No Tangle" plaukų šepetį. Kaina panaši - 39Lt, tačiau nereikia pirkti internetu, prieš perkant galima realiai apžiūrėti ir nuspręsti, ar jis tinkamas plaukams, ar atitinka iškeltus lūkesčius bei reikalavimus :) Ir, be abejo, nereikia prekės laukti. Nueini, apžiūri, sumoki, išeini su preke :) 
Minusai:
  • Šiuo metu nepastebėjau. Tiesa, matau, kad šoniniai dantukai po kurio laiko tikrai išsikraipys nuo dažno naudojimo (ir, mano atveju, intensyvaus veikimo stiprumo, kadangi plaukai tikrai gana stipriai veliasi), bet tai nėra didelė problema. Bus puiki proga nusipirkti kito dizaino gaminį ir lygiai taip pat džiaugtis :)
Reziume:
  • Vienareikšmiškai BŪTINAI rekomenduoju išbandyti turinčioms problemų su besiveliančiais plaukais ir... turinčioms vaikučių, kurių plaukučiai irgi veliasi :) Šepetys nebraižo galvos odos, nepeša plaukų, puikiai juos iššukuoja, o dėl dizaino įvairovės dar ir lengvai sudomina vaikus, ko pasekoje net ir tie, kurie labai bijo / nemėgsta šukuotis, būtinai tai pamėgs :)

Ar Jūs bandėte Tangle Teezer ar kitą, tokiu pat principu, pagamintą plaukų šepetį? Jei taip - kokie įspūdžiai panaudojus? Jei ne - kokį šepetį šiuo metu naudojate savo plaukams ir kodėl būtent jį? :)

3 comments :

  1. kaip tik ruošiuosi pasidovanoti jį sau gimtadienio progą. tiek daug gerų atsiliepimų skaičiau, tikiuosi neteks nusivilti :)

    ReplyDelete
  2. o, Evut, koks blogo dizainas grazus !! o ir siaip labai jau pasiilgau! :*

    ReplyDelete
  3. aš ir pasiilgau... naujų postų pasiilgau

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com