Wednesday, April 10, 2013

Shine bright like a diamond.

Mintyse skamba "Saulė saulė dangujeeeeee, meilė meilėėė širdyjeee..." (viena tokia labai sena grupės  "B'Avarija"  daina), o už lango danguj nei saulės, nei dar ko. Pliaupia lietus, kaip ir priklauso Rainlandui..

Aš šiandien ne apie kremus. Ir ne apie lūpdažius. Kažkas šiek tiek arčiau kitos manijos - batų, bet vis tiek ne tai...
Nuo mažens mėgau saulės akinius. Visokius. Rausvus, didelius, su mikiais, gėlėm, dryžuotom kojelėm. Išskirtinius, įdomius, ypatingus. Bet beveik visuomet žaislinius. Taip vadinu tuos, kurie nei brangūs, nei prabangūs, nei kažkokie itin sveiki akims - tiesiog akiniai. Stilingi (arba nebūtinai - čia jau kaip kas suvokia stilių ir madą), tinkantys prie n-tosios suknelės, bet netinkantys prie batų, todėl būtinai perkama nauja pora... Taip saulės akinių stalčių vienus akinius keisdavo kiti, vieni akiniai pereidavo į kitų savininkų rankas, o aš taip ir blaškiausi žaviam akinių pasaulyje. Kol vieną dieną tiesiog suvokiau - vaikštant lauke akys ašaroja ne iš laimės ar liūdėsiu, o dėl jų jautrumo saulei bei vėjui... Teko imtis sveiko proto ir šturmuoti akinių parduotuves rimtu reikalu, o ne žaislų paieškos proga... Taip į mano namus vienas po kito atėjo šie gražuoliai:





Žavingieji wayfarer tipo William Rast akiniai papirko mano širdį ne tik forma (dabartiniai mano skaitymo / darbo akiniai būtent tokios pat formos, taigi jaučiu šiokią tokią trauką geek akinukams :) ), bet ir savo privalumais: poliarizuotas stiklas (padedantis geriau matyti itin saulėtą dieną dėl nuimamų atspindžių), apsaugos nuo saulės lygis (jei gerai pamenu, tai šių akinių apsaugos lygis sieka berods 4 - aukščiausia apsauga nuo UV), tvirtai ir patvariai atrodantis rėmas, jokių papildomų pincikliuškų (padailinimų, paraitymų ir pan.), puiki kaina (apskritai WR saulės akinių pardavimo vietų yra nemažai - jas visas galima rast į naudingą Google įvedus "William Rast sunglasses", o ir kainos svyruoja kiekviename puslapyje; mano akiniai man kainavo berods €27 (~93Lt) vienoje geriausių išparduotuvių TKMaxx, o ant jų prikabintos etiketės puikavosi užrašas, kad kitose vietose šie akiniai parduodami už ~€57 (~197Lt), taigi tai buvo puikus grobis!)  ir nuostabus vaizdas užsidėjus akinius - puikiai atitinka mano stilių :)Šie saulės akiniai gali būti puiki pamaina Ray-Ban saulės akiniams.







Pamačius šiuos gražuolius manyje nutirpo viskas, kas galėjo nutirpti - net blakstienos trumpam apleido poziciją, o plaučiuose pritrūko kvapo. Detalės, spalva, rėmelis, kojelės - viskas pasirodė tobula! Nors šie Emporio Armani saulės akiniai - absoliuti priešingybė pirmiesiems, negalėjau jų palikti parduotuvėje... Pirmą kartą pamačius suvokiau, kad nenoriu mokėti didokos sumos už akinius be poliarizuotų stiklų ir tik su vidutine (2 lygio) apsauga nuo UV, tačiau kai po savaitės nuėjau į parduotuvę ir šie akiniai vis dar joje buvo, suvokiau, kad jie tiesiog laukia manęs... Čiupau ir bėgau link kasos :) Na, gerai - iš tiesų tai mylimasis liepė čiupt pasakęs, kad dovanoja :))) Nusipirkusi William Rast moksliukiškus akinius žinojau, kad noriu turėti aviatoriaus formos akinukus pakeitimui, kuomet tokio tipo akiniai labiau tinka ir prie nuotaikos, ir prie vietos, ir prie aprangos... Šie tobulai atitiko kriterijus - dėl detalių akiniai atrodo itin elegantiški ir moteriški, tačiau aviatoriaus forma jiems suteikia to taip norimo grubumo ir drąsos. Puikus derinys, Armani! :) Ir kaina kainelė... Už tai ir mėgstu TKMaxx - man akinukai atsiėjo berods €57 (~197Lt), o štai parduotuvėje, esančioje vos už dviejų gatvių nuo TKMaxx - Sunglasses.ie toks pat akinių modelis man būtų kainavęs tik €181 (~625Lt). Pamačiusi šį faktą dar ilgai negalėjau paleisti iš rankų šio grobio (visom prasmėm atitinkančio žodžio "Grobis" reikšmę) :)

Taigi, manau, kad vasaros sezonui mano akys yra itin tinkamai ir puikiai bei stilingai paruoštos! Ar Jūs nešiojate saulės akinius? Kokius turite paruošę šiam sezonui? :)

2 comments :

  1. Turiu tokį pat akinių dėklą, tiksliau turėjau, užtrauktukas sugedo :)

    ReplyDelete
  2. Ematsu - aš jį radau visai netikėtai praėjus 2-3sav nuo akinių pirkimo. Apsidžiaugiau iki begalybės :))) Tikiuos, kad maniškis laikys ilgai ir garbingai :)

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com