Sunday, October 6, 2013

Eco-softness.

Nors esu lengvai pamišusi dėl kosmetikos, bet neteikiu griežtos pirmenybėms ekologiškoms, natūralioms, žalioms kosmetikos priemonėms. Iš esmės man turbūt didelio skirtumo nesudaro žinojimas, kad mano naudojama priemonė yra natūrali ar cheminė - svarbiausia, kad mano odai produktas tiktų, man naudoti jį patiktų ir kad akiai maloniai žiūrėtųsi pakuotė :) Ir, be abejo, kaina nėra paskutinis faktorius.

Tačiau apskritai man visuomet įdomu išbandyti ir ekologiškas priemones - įdomu, kuo jos kitokios, nei cheminės. Įdomu sužinoti, ar mano odai, kūnui jos iš tiesų patiktų labiau, nei cheminės, nenatūralios. Turbūt to įdomumo vedama pastebiu, kad tiek ant mano kosmetinio stalelio, tiek vonioje po truputį atsiranda vis daugiau natūralių produktų.

Šiandien noriu pasidalinti įspūdžiais apie dvi iš trijų dovanų gautų priemonių, kuriomis mane gimtadienio proga nudžiugino nuostabioji draugė Neringa - mergina, mokanti ne tik nuostabiai gaminti, bet ir išrenkanti puikias dovanas! :) Man pasisekė ir ne kitaip :)*

Taigi būtent šios merginos dėka mano namuose atsirado Bio-kosmetikos produktai - Lūpų balzamas su mango sviestu bei Kūno šokoladas




Kadangi abi priemones naudoju vienodą laiką ir kartu, tai įspūdžiai apie jas taip pat gali būti pateikti kartu :)

Pliusai:
  • Kvapas. Abi priemonės kvepia itin gardžiai, bet visai neįkyriai - kūno šokoladas kvepia tikru šokoladu, kakava. Kvapas kiek saldus, gana intensyvus. Ant odos išlieka net ir kremui susigėrus. Lūpų balzamas neturi intensyvaus ryškaus ir aiškaus kvapo - kvepia lengvu kremu, neturi įkyrumo. 
  • Susigėrimas. Abi priemonės susigeria pakankamai greitai, nepalieka lipnumo, riebumo jausmo. Kūno šokoladą šiuo metu pagrinde naudoju rankoms, tai net ir jam susigėrus į odą, rankų oda lieka žvilganti, bet ne riebaluota. Lūpoms reikalingas balzamo kiekis greitai susigeria į lūpas, o likutis lieka ant lūpų ir tampa jų blizgumo dalimi, tačiau nesivelia, nesigumuliuoja.
  • Pakuotės. Minimalistinės, gana sunkios, užsisukančios dangteliais. Etiketės skelbia visą reikiamą informaciją - sudėtį, galiojimo laiką, pavadinimus. Nieko nereikalingo, nieko trūkstamo - puikus pasirinkimas tiek pačios pakuotės, tiek etiketės dizaino.
  • Sudėtis. Būtų nusikaltimas nepaminėti balzamų sudėties kaip pliuso! Kūno šokoladą sudaro kokoso, kakavos bei jojobos aliejai, mango sviestas ir bičių vaškas. Lūpų balzamo sudėtyje puikuojasi mango ir kakavos sviestai, makadamijų (riešutų) ir kokoso aliejai bei bičių vaškas. Jokių blogiukų, jokių chemijų - natūralu ir rankų darbo!
  • Konsistencija ir skalsumas. Abi priemonės - gana kietos konsistencijos. Pakanka visai nedaug norint padengti odą (tiek lūpų, tiek kūno), taigi priemonės tarnaus tikrai netrumpai. Ypač kūno šokoladas :) Nes savo konsistencija jis šiek tiek kietesnis už lūpų balzamą. 
  • Kaina. Nors pradėjusi rašyti šį įrašą maniau, jog šių ekologiškų produktų kaina tikrai bus jų minusas, tačiau likau lengvai nustebusi gerąja prasme! Šiaip nemėgstu gilintis į tai, kiek kainavo dovanos, kurias gavau. Tačiau šį kartą įrašas to pareikalavo. Taigi, Neringa, labai nepyk :) Bet - 15ml lūpų balzamo Bio-kosmetika.lt Jums pasiūlys įsigyti už 15 Lt, o mano turimą 30ml Kūno šokolado indelį ta pati parduotuvėle Jums pasiūlys įsigyti už 18 Lt. Kainos TIKRAI priimtinos atsižvelgiant į produktų sudėties natūralumą bei į faktą, kad priemonės yra rankų darbo :)
Minusai:
  • Kol kas jų tikrai nepastebėjau :)
Reziume:
  • LABAI rekomenduočiau išbandyti šias priemones! Džiugina ne tik odą ir organizmą (kaip sakoma išorei naudoti geriausia būtų tai, ką nebaisu naudoti iš vidaus), bet ir nosį savo kvapais, akis savo vaizdais ir piniginę savo nepiktybinėm kainom. O aš tikrai žinau, jog būtinai išbandysiu dar ne vieną produktą iš šios parduotuvėlės siūlomo asortimento! :)

Ar Jūs esate bandžiusios ką nors iš Bio-kosmetikos?
Ar apskritai mėgstate, naudojate ir kitam rekomenduojate ekologišką, žalią kosmetiką?
Pasidalinkite nuomonėm - taip gyventi įdomiau :)


3 comments :

  1. Zinai, man labai patiko pakuotes :) Labai grazios!
    As nesu nieko bandziusi sios firmos, bet zinoma, buciau nieko pries isbandyti;DD Tik tiek, kad norai dazniausiai virsija finansines galimybes :) O atsiradus dukrytei, jos poreikiai nukeliauja i pirma vieta. Ji isgyde mano sopoholizma;DDD
    Taigi, rodos, kad greiciausiu metu siu produktu ir neteks isbandyti;DD

    ReplyDelete
  2. Labai mėgstu bio-kosmetikos priemones, nemažai jų jau esu išbandžiusi. Labiausiai man patinka tamanų regeneruojantis kremas veidui. Tarp kitko, bio-kosmetika rengia kosmetikos gaminimo vakarėlius, kur pats gali pasigaminti kremą. Labai smagus reikalas :)

    ReplyDelete
  3. Esu ne vieną Biokosmetikos akademijos produktą išbandžiusi dar kai tik ji atsidarė. Ypač patiko šlamučių oaakių balzamas ir Medetkų kremas, tikrai puikūs produktai. Dabar retai perku, nes tiesiog pati gaminuosi.

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com