Monday, February 3, 2014

Something own, something new, something borrowed, something.. Pandora.

Kai rinkoje pasirodė itin žavios, įdomios, nematytą idėją ir mintį vystančios Trollbeads apyrankės, mano širdis ir suvokimas turbūt buvo kartu per jauni tam, kad suprastų, norėtų, domėtųsi ir šiaip degtų vidum..

Vėliau rinkoje pradėjo bujoti įvairūs tokios idėjos šalininkai - gamintojai gamino ne tik apyrankes ar kaklo papuošalus, bet ir raktų pakabukus su keičiamais karoliukais (angl. charms). 
Viso to reikalo mintis kaip ir paprasta - nori, papildai papuošalą kažkuo nauju, kažkuo ypatingu, primenančiu vieną ar kitą gyvenimo peripetiją. Nori - nusiimi vieną karoliuką ir užsidedi kitą. Pakeitimui.

Tačiau mano akį viso to pasekoje (o dabar jau ir širdį) okupavo ne Trollbeads ir ne kinai su raktų pakabukais. Kalėdų proga gavau ypatinga ir itin išnorėtą dovaną - Pandora papuošalų parduotuvės dovanų kuponą. Ir būtent tokiu pavidalu dovaną gavau ne todėl, kad mano Kalėdų Senelis nebuvo išradingas - tokią dovaną gavau todėl, kad Kalėdų Senelis žinojo, jog Pandoroje esančių karoliukų, kurie puikiai mane apibūdintų, yra tikrai nemažai, o be to ir apyrankę reikia matuotis. Taigi jis nusprendė ne rizikuoti, o tiesiog išrinkti, nužiūrėti karoliukus ir padovanoti tokią puikią pramogą ir šiokį tokį galvos skausmą. 

Taigi, Pandora.

Oficialus šio gamintojo tinklapis siūlo informaciją skaityti ir lietuvių kalba, tačiau kažkodėl "Apie Pandorą" lietuviškos informacijos neteikia.. Trumpai - tai kompanija, prekiaujanti rankų darbo juvelyriniais gaminiais, pagamintais iš tauriųjų metalų (sidabro, aukso, stiklo, odos ir kt.) už kiekvienam vartotojui prieinamą (ir įperkamą :) ) kainą. Kiekvienas Pandoros papuošalas turi savo reikšmę, o jei jis jos neturi tokios, kad būtų galima suprasti plika akimi žiūrint, tai kiekvienas karoliukas kiekvienam savininkui tikrai turės savo reikšmę :)
Pandora Lietuvoje turi ne vieną savo parduotuvę, taigi rinktis tikrai yra iš ko. O jei nepakanka parduotuvinio pasiūlymo - internetinės parduotuvės turi ne tik virtualius papuošalų katalogus, bet ir galimybę užsisakyti norimus dirbinius internetu. Taigi belieka tik apsipsręsti, įsilieti į Pandoros karoliukų pasaulį ir išsirinkti tai, kas miela širdžiai ir jauku akiai..

Tiesa, gali kilti klausimas, kodėl Pandora (ar Trollbeads) asocijuojasi su karoliukais, jeigu kompanijos užsiima ir kitais papuošalais? Cha - tai geras klausimas ir man pačiai :) Turbūt stereotipai ir tie gaminiai, kuriais kompanijos ir išgarsėjo..

Kodėl man patinka Pandora?

Kaip ir pats gamintojas mini - visi juvelyriniai dirbiniai yra pagaminti iš tauriųjų metalų (labai mėgstu sidabro gaminius, kol kas nesijaučiu pakankamai užaugusi aukso gaminiams, tačiau visuomet įdomu, kaip šiuos du, rodos, nesuderinamus metalus gamintojais sugeba skoningai suderinti). Taip pat kiekvienas karoliukas turi tam tikrą reikšmę (aiškiai matomą arba tiesiog vidinės jausenos išjaustą). Dar mane sužavėjo tai, kad kiekvieno savininko apyrankė vis kitokia, nes kiekvienas ją pasidaro artimą sau ir tokią, kokios nori jis :) Taigi nors mieste mačiau tikrai nemažai merginų, pasipuošusių tokiu puikiu ir savotiškai įdomiu papuošalu, tačiau turbūt nei vienos iš jų apyrankė niekada nebus tokia, kokia yra mano :) 









Taigi, prie mano ligos / pomėgio kosmetikai, batams ir kavai prisidėjo dar vienas žavus malonumas - pamišimas dėl Pandoros. Turbūt dabar nebėra tokio karto, kuomet lankydamas prekybos centre, kuriam yra Pandoros parduotuvėlė ar salelė, neužeinu ten bent pasidairyti.. Tik va bėda - galva nuo karoliukų gausos tikrai susisuka, o ir prieš kiekvieną šventę (ar visuotinę progą, kaip pavyzdžiui, artėjanti Valentino diena) gamintojas pasiūlo kažką įdomaus ir kažką naujo, kas vėl sužadina apetitą. :) Taigi dar nežinau, ar Kalėdų Senis džiaugiasi įteikęs tokią dovaną, ar vis tyliai sau mintyse paburba, kad pats sau ištiesė dar vieną nediduką karo kirvį, dėl kurio gali tekti ir pasiburnoti :))) Mat tam, kad užpildyčiau ją visą, vietos fantazijai, įvykiams ir norams turiu dar tikrai daugiau, nei pakankamai..


O Jūs ar turite Pandoros karoliukų apyrankę? O gal renkate kito gamintojo karoliukus? Ką apskritai manote apie tokią idėją?
Pasidalinkite įspūdžiais! :)

3 comments :

  1. Labai graži apyrankė. Apskritai, papuošalai su Eifelio bokštais man kelia silpnybę. Gal dėl to, kad aplankyti Paryžių yra vienas iš mano 2014 metų tikslų.

    ReplyDelete
  2. Graži apyrankė!
    Aš dievinu "Pandora", turiu tris apyrankes - pačiai pirmajai beveik keturi metai ir beveik užpildyta karoliukais! :) antroji apyrankė gauta dovanų prieš pat vestuves, tad nekilo klausimų, kuo per jas puoštis :) trečiajai vos daugiau nei mėnuo ir kol kas ji tik su vienu, bet ypatingu karoliuku.

    ReplyDelete
  3. Neturiu, bet noriu...Ir labai, ir jau senokai... Ir užuominas Kalėdų seniui ssakau, bet jis kažkaip vis nesuipranta :-) Graži apyranke ;-)

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com