Friday, March 11, 2016

"Netobula Moteris".

For all my English speaking readers - I would like to apologize as this time my blogpost is only for Lithuanian speaking readers. I am posting a short review and my opinion about the book that I've read and as this book is in Lithuanian, I don't really think that review in English is required. 

Turbūt pirmą kartą mano tinklaraštyje bus įrašas, skirtas ne grožio ar priežiūros priemonėms, bet.. knygai :) Taip taip - po neseniai pasibaigusių atostogų, rodos, manyje atgimė meilė knygoms ir skaitymui, o naujas pirkinys, kurį laiką laukęs manęs gimtuosiuose tėvų namuose, puikiai užpildė skrydžio laiką. Šiandien aš noriu trumpai Jums papasakoti apie Anželikos Liauškaitės kūrinį "Netobula Moteris".

Anželika Liauškaitė "Netobula Moteris", ~€10



159 puslapiai laiškų, kaip savo rašinius vadina autorė, papildytų nuostabiomis kelių fotografų nuotraukomis bei keturiomis Anya Dee aplikacijomis skirtingiems metų laikams (kurios perkeltos ne tik į knygos puslapius, bet ir į pridėtą skirtuką knygai). Mane jau iš pirmo žvilgsnio sužavėjo tai, kiek daug dėmesio buvo skirta knygos apipavidalinimui - kieti viršeliai, jų dizainas, spalvos (romantiškai rožinė pagrindui ir auksinė smulkioms detalėms), nuostabiai parinkti kadrai, puikiai atitinkantys laiškų temas.



Kalbant apie pačios knygos turinį, jau trumpai anonsavus savo būsimus tinklaraščio įrašus iš vienos savo skaitytojos gavau klausimą ar man patiko ši knyga. Turiu pripažinti, jog, matyt, kaip į knygą žiūrėsi, taip ją ir matysi. Kadangi skaičiau ir į knygą žiūrėjau taip, kaip prašė ir minėjo jos autorė - kaip į laiškus, laisvą rašymo formą - šį knyga man tikrai patiko. Itin lengvai skaitoma, priverčianti susimastyti, tarsi kažką pakeičianti jei jau ne vidiniame pasaulyje, tai požiūryje į save pačią :) Netobula Moteris - puikus pavadinimas knygai. Taip, knyga tikrai neišmokys ir nepakeis pasaulio ar požiūrio į jį, knyga tikrai nesukrės iki širdies gelmių ir neprivers apsiverkti, tačiau baigus skaityti "Netobulą Moterį" tikrai nesijaučiau taip, jog 1,5val buvo praleista veltui. Skaityti buvo, kaip mėgstu sakyti, skanu. O kas gali būti geriau? Kartais aš itin mėgstu tokias knygas, kurias paskaitai ir pamiršti, kurios neprikausto ir nepriverčia vis grįžti ir grįžti į verstus puslapius ir rytas raides.. Gal knyga man patiko dar ir todėl, kad pati mėgstu laiškus, pati mėgstu nenubraižytas rašymo ribas, netaikomas taisykles.. Kūrinys pasirodė tiesiog itin patogus ir skanus man ir mano laikui.


Ar rekomenduočiau knygą kitai? Manau, kad tikrai taip. Tik prieš tai būtinai paminėčiau, kad privalu, tiesiog reikia atkreipti dėmesį į Autorės žodį kūrinio pradžioje. Ar pati skaityčiau dar kartą praėjus kuriam laikui? Nežinau.. Laiškai nėra tie, kurie paskaičius nusibosta ir nesinori knygos į rankas imti vėl ir vėl, bet, kol kas, neatrodo ir tokie, kuriuos norisi skaityti vėl ir vėl. Tačiau tikrai tikiu, kad skaitant kitą kartą po tam tikrų pasikeitimų gyvenime tie patys laiškai gali skambėti ir skaitytis visiškai kitaip, nei prieš tai buvusius skaitymus.. :)


Ar Jūs skaitėte šią knygą?
Jei ne - tikrai siūlyčiau bent jau pavartyti knygyne. O su įvairiomis nuolaidomis šią knygą galite įsigyti Knygos.lt elektroninėje parduotuvėje (pamedžiokite ir galite knygą pačiupti vos už €5!) :)


No comments :

Post a Comment

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com