Tuesday, May 1, 2012

"Adorebox" arba kaip Lietuva grožį atranda.

Kai vieną dieną mano organizmas itin užsinorėjo kažko tokio, bet niekaip nesugalvojo ko, "eteryje" pasirodė žinią apie ultra naujieną Lietuvoje - grožio dėžutę-staigmeną. Kažkada kažkur kažkas lyg ir šnekėjo, kad Šv. Amerikėj yra toks dalykas, kaip "beauty-box" (liet. grožio dėžė), tačiau, kaip žinia - Amerika tai ne Lietuva, o ir dažniausiai iš to stebuklų krašto į Lietuvą tokie pasiūlymai sunkiai arba apskritai neateina...
Pradėjusi lengvą šniukštinėjimo kelią aptikau ne itin daug - informacijos kas ir kaip tam pačiam etery (taip, itin populiariame Lietuvos forume) nelabai buvo, radau tik kainą ir užsakymo kelią. Suprantu, jog tikėtis platesnės informacijos naivu - pirmoji dėžutė, pirmi klientai, pirmos staigmenos. O ir pasidomėjusi, jog šios staigmenos siuntimas galimas tik Lietuvoje (aš, kaip turbūt žinote, šiuo metu gyvenu Airijoje), savo ūpą kažkam tokiam labai įdomiam nusodinau ir... primiršau. Tol, kol eteryje vėl pasirodė įspūdžiai ir nuomonės apie jau gautą grožio dėžutę. Ir čia galiu pasakyti, kad mano noras tik dar labiau padidėjo ir suaštrėjo. Sėdau, prisėdau ir.. Dabar darau išvadas.
Pirmas žingsnis to, ką turiu dabar - registracija puslapyje. Akiai malonus, pakankamai patogus tinklapis Atrask Grožį klausimų nekelia. Registracija, duomenys, pasirinkimo būdai. Ir pirmasis minusas - anketa apie vartotoją. Kur ją rasti? Nepatogumai prasidėjo čia. Manau, jog anketa turėtų "iššokti" iškart vos prisiregistravus naujam vartotojui į tinklapį. Juk žymiai maloniau ir patogiau papasakoti apie save viską tiems, kurie domisi Tavimi ir kurie gali pasiūlyti kažką būtent Tau :)
Antras žingsnis - laukimas. Man jis truko kiek ilgiau, nei įprastiems vartotojams, gyvenantiems Lietuvoje. Taisyklės čia paprastos - užsiregistruoji, sumoki, lauki. Dėžutės išsiunčiamos kiekvieno mėnesio 25 dieną kurjerių pagalba. Taigi per 2-3 darbo dienas jos atsiduria gavėjo rankose. Manoji keliavo šiek tiek ilgiau, nes turėjo perskrist kelis vandens telkinius :)
Trečias žingsnis - apžvalga. Štai, ką gavau ir ką šiandien kupina džiaugsmo išpakavau:



Mano grožio dėžutės turinį sudarė:
L'occitane gaminiai: šveičiamasis migdolų muilas (50g), rankų kremas sausai odai (10ml), 5 essential oils šampūno ir balzamo mėginėliai (po 2vnt. 8ml kiekvieno, taigi sumoje po 16ml abiejų produktų), 20Lt nuolaidos kuponas namų kvapams įsigyti bei skrajutė su aprašymu apie naująją L'occitane migdolų liniją bei 20% nuolaida šios linijos produktams įsigyti.
Antonio Banderas "Blue Seduction" kvepalų mėginėlis (1,5ml)
Geomar šveičiamoji kūno druska (40g) ir Clinians valomoji veido želė (30ml)
Stage line lūpų dažų mėginėlis (3,5g) ir pieštukas lūpoms
Bei Babor produkcija - 2vnt. matinį efektą suteikiančios pudros ir kremas su kolagenu...
...kuris gali būti puiki smulkmena kiekvienos mamai! :)

Pliusai:
  • Savo gauta dėže esu tikrai patenkinta. Gauti produktai arba skirtingi, arba tokie, kuriuos itin patogu gauti kelis (šampūno/balzamo bei pudros mėginėliai). Kiekvieno produkto kiekiai nėra dideli - būtent tiek, kiek užtenka išbandyti ir nuspręsti, ar noriu įsigyti produktą, ar vis tik galiu be jo apsieiti. Taip pat visas turtas telpa vos į vieną nedidukę dėžutę ir namie neužgriozdina pusės stalo.
  • Staigmena kiekvieną mėnesį. Taip - mane itin žavi laukimas! Net jei ši dėžė būtų pristatoma ne kurjerių pagalba, o paprastu Lietuvos paštu, mane vis tiek "spirgintų" laukimas kažko, apie ką net nenutuokiu. Todėl prisipažinsiu - laukdama savo dėžės nesidomėjau kiekvienos gautu turiniu ir nuomone, nes tikrai žinojau, jog mano nebus tokia pat, kaip kaimynės Angelės arba geriausios draugės Onos. Taigi staigmena, laukimas ir nežinia kas bus viduj tikrai skatina užsisakyti!
  • Pakuotė. NUOS-TA-BI. Galiu pasakyti tik tiek. Preciziškai supakuota dėžutė (kuri taip pat parinkta labai tinkama, nes ne įprasto pigaus kartono ar ne dovanų maišelis, turinti logotipus, nerėkiančios spalvos - tokia, kokios ir dovanoti negėda), leidžianti pasijausti itin svarbia ir išskirtine (pirmoji Adorebox dėžė atkeliavo su vardiniu kortele ant kaspinėlio, antroji - mano apžvelgiama - atkeliavo su mediniu vardiniu "atviruku", kuris, beje, man pasirodė itin nuotaikingas!).
Minusai:
  • Vienodi produktai. Pastebėjau, jog tikrai nemaža dalis užsakovių gavo itin daug vienodų produktų savo dėžutėse. T.y. vienodi kvepalų mėginėliai, daug vienodų šampūno ar kremo mėginėlių. Kaip minėjau, kremai ir plaukų priežiūros priemonės dideliame mėginėlių kiekyje nėra taip ir blogai, tačiau kvepalai? Kam reikia dėti tris ar keturis vienodų kvepalų mėginėlius vienai pirkėjai? Juk jeigu jai nepatiks kvapas, ji tai supras vos iš vieno mėginėlio...
  • Neatsižvelgiama į pildytas grožio anketas. Skiriu tai prie minusų, nors puikiai suprantu, jog tai nelabai įmanoma (logiškas mąstymas manęs nepaveda :) ). Tačiau vis tik kiekvienai vartotojai individualios anketos pildymas suteikia vilties gauti būtent jai tinkančius išskirtinius produktus, o jų negavus tik nuvilia.
Neutralu:
  • Kaina. Taip, ši dėžė kainuoja 29Lt/mėn. Galima pasirinkti, ar norite užsisakyti vienkartinę prenumeratą, ar ilgesniam laikui (tai lygiagrečiai kainuos brangiau, priklausomai nuo užsakomų mėnesių skaičiaus). Aš manau, jog už tokį gautų produktų kiekį ir apskritai produktus (turiu mintyje būtent kompanijas - rėmėjas), už dėžės pristatymo būdą ir už idėją bei pastangas dirbant tiek prie produktų parinkimo, tiek prie internetinio puslapio, ši suma už dėžę yra tikrai atitinkama.
  • Produktai. Ne visais esu patenkinta iš gautųjų (nuolaidų kuponų tikrai niekur taip ir nepanaudosiu - siųsti į Lietuvą jau per vėlu, nes negalioja taip ilgai, kad spėtų nueit ir kad kas nors, gavęs šį kuponą, spėtų išsirinkti prekių, taigi jie man niekiniai; stangrinamojo veido kremo irgi dar kaip ir ne laikas naudoti, nesižvalgau į tokio tipo produktus kol kas), tačiau negaliu skirti to prie minusų, nes šių produktų kitą kartą nebegausiu, o galbūt būtent po kiek laiko kils noras/poreikis išbandyti būtent juos ir galimybės neturėsiu.
Reziume:
  • Ar aš ją pirkčiau dar kartą? Tikrai taip. Kodėl? Dėl staigmenos, laukimo, noro išbandyti įvairius produktus ir dėl to, kad ta diena, kuomet gauni šią dėžę, gali prilygti tarsi gimtadienio preliudijai - nežinai, kas viduje, bet žinai, kad tikrai gausi! :)
  • Ar rekomenduočiau kitam? Priklausomai nuo poreikio/įdėtų vilčių ir lūkesčių/požiūrio į visą atrakciją. Nerekomenduočiau toms, kurios itin apsirgusios naršymo po įvairius internetinius puslapius ir jau nuo seno žino šią paslaugą iš JAV, UK bei kitų šalių tinklapių. Būtent šios moterys turbūt dėtų per daug vilčių i ką tik startavusį "projektą" Lietuvoje ir gavusios šią dėžę bent kol kas būtų šiek tiek nusivylusios. Ir tikrai rekomenduočiau toms, kurios neturi didelių ir brangiai prabangių vilčių, bet nori išbandyti bei atrasi kažką naujo :)
P.S. Aš itin džiaugiuosi, kad ši grožio staigmenų dėžutės idėja PAGALIAU yra plėtojama Lietuvoje! Nes žinau, jog kol to nebuvo, moterys itin dažnai skųsdavosi ir dejuodavo, kad štai Amerikos ar Anglijos moterys gali užsisakyti šį gėrį ir kad jos mielai tai darytų, bet arba suma per didelė, arba tų dėžių nesiunčia į Lietuvą. Ir štai - dabar jos gali tai padaryti Lietuvoje! :) 

Taigi, kiekvienai jūsų palieku spręsti, ar susidomėjote šiuo pasiūlymu ir šia nauja idėja, o aš lekiu toliau ieškoti to, kas padėtų grožį ir toliau puoselėti... :)


3 comments :

  1. cia kartais ne reklaminis irasas? :)

    ReplyDelete
  2. Supergirl - pati užsisakiau ir Lietuvos, ir UK grožio dėžes. Laukiu nekantrauju sulaukt UK, tačiau irgi jau matau/skaitau vis daugiau nusiskundimų apie ją. Nors tai pirmieji tokio tipo mano užsakymai (iki kol neišgirdau apie Adorebox, nebuvau susidomėjusi apskritai šia paslauga, taigi negalėjau išbandyti, nes nebuvo poreikio/potraukio), tai nelabai galiu komentuoti, kokios dėžutės būdavo seniau :)
    Anyway sutinku dėl mėginėlių - gauti mėginėlius čia (ROI arba UK) yra žymiai lengviau, prabangių prekinių ženklų produktų kainos yra tikrai nepalyginamai patrauklesnės (ne vien prieinamesnės, kaip kad Lietuvoje - prieini, pažiūri ir nueini :D )...

    ReplyDelete
  3. Kas dėl didesnio kvepaliukų kiekio, aš kaip tik bučiau labai patenkinta gavusi jų daugiau nei 1 ar 2 ;)

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com