Sunday, July 29, 2012

Addiction: Clarins "Color Quartet" akių šešėlių paletė

Mažos nuodėmės ir aistros lydi visus. Vieni pamišę dėl techno-muzikos, kiti pamišę dėl skanių cepelinų, treti, štai, pamišę dėl atostogų lietuviškame pajūryje (taip taip, net štai tokiu Delfi.lt aprašomu savaitgalio atveju), o aš pamišusi dėl pirkinių. Manija, kaip jau minėjau įraše apie Sleek šešėlių paletę, šešėliams dar nepraėjo, o prasidėjo pakankamai seniai.. Šį kartą čia puikuojasi Clarins "Color Quartet" 40 Forest šešėlių paletė. Jų atsiradimo mano kosmetinėje istorija labai paprasta: penktadienis, sunki darbo savaitė jau praeityje, o ir pats penktadienis nebuvo labai mielas, kolegė "pametė" iki centro, ten - apsipirkimo meka, parduotuvės, akcijos, nuolaidos, išpardavimai, kosmetika. Užėjau į vieną, pamačiau paletės spalvas ir negalėjau nepirkti :)










Pliusai:
  • Pakuotė. Menka paslaptis, kad brand'inės kosmetikos gamintojai ne retai savo produktus apipavidalina ir įpakuoja į tikrai akiai ir rankai patrauklias pakuotes. Taip pat ne retas atvejas, kuomet produkto galbūt nereikia/jis nelabai patinka, tačiau pati produkto pakuotė taip ir šaukia "Turėk mane kosmetinėje ir grožėkis". Šiuo atveju pakuotė nėra itin ypatinga, patraukli akiai, tačiau ji yra minimalistinė, o tai, asmeniškai man, tikrai gražu. Raudona ir sidabrinė - tarsi Clarins skiriamoji spalva. Bent jau mano požiūriu, kadangi tiek Clarins veido priežiūros priemonėse, tiek Clarins kūno priežiūros priemonėse ir firmos kosmetikoje nereta priemonės pakuotė susideda būtent iš šių spalvų. Pati šešėlių paletės dėžutė yra sandari ir patogi "vartojimui" - atkeliauja kartu su dėklu (kuris galbūt ir nėra odinis, bet man tikrai tokį primena, kadangi medžiaga itin kokybiška, o užsegime paslėptas magnetas, kuris užtikrina, jog šešėliai iš maišelio neiškris). Pakuotėje taip pat yra veidrodėlis, ir ne bet koks mažas, bet per visą dėžutės dangtelį. Taip pat šešėliai apsaugoti plastikiniu permatomu dangteliu, kuris suformuotas taip, jog tinkamai uždengtų spalvas, tačiau neuždengtų pridėto šešėlių teptuko. Be abejo, tokia apsauga produkto neapsaugos nuo sutrupėjimo jam nukritus, bet, mano nuomone, tai tikrai geriau, nei "plika" šešėlių dėžutė. Pati pakuotė yra fiksuojama uždarymo mechanizmu, taigi norint ją atidaryti reikia spustelėti mygtuką. Vėlgi patogu ir patikima :)
  • Spalvos, laikymas, tekstūra. Kadangi girdėjau/skaičiau, jog žalių akių savininkėms tinka žalsvi atspalviai, tai pamačiusi šios paletės spalvinę gamą tiesiog pasidaviau impulsui išbandyti. Jau įsigijusi Sleek paletę rizikavau, kadangi joje ne vien rudi/žemės spalvų tonai, bet ir rausvi/persikiniai, o prie tokių nesu pratusi, tai su Clarins žaliomis spalvomis iškėliau sau dar vieną rizikingą bandymą :) Oficialus Clarins puslapis rodo, jog iš viso yra 6 galimos šio tipo šešėlių spalvinės gamos. Taigi manau, kad tikrai daugiau, nei pakankamai :) Pačios spalvos dera tiek tarpusavyje visos kartu, tiek atspalviais (žalios arba rudos). Pigmentuotos, 3 iš 4 atspalvių yra ne tiek blizgios, kiek tarsi šilkinės, kašmyrinės tekstūros, tik viena spalva yra labiau matinė. Šešėliai lengvai dengiasi, lengvai sklaidosi ant voko, ilgai laikosi. Taip pat ir tvirtai :D Kadangi ne vieną kartą pasimiršusi, jog esu akis pasidažiusi šešėliais, jas patryniau (vokus taip pat), o paskui bėgau tikrinti, ar šešėliai vis dar vietoje, tai visus kartus jie vis dar būdavo likę ant voko :) Tačiau jau esu minėjusi, kad bet kuriuos šešėlius naudoju kartu su MAC "Paint pot" skystu šešėliu-šešėlių pagrindu. 
  • Kiekis. Be abejo - lyginant su Sleek šešėlių paletę ši atrodo maža, menka ir juokinga, tačiau paties produkto joje tikrai užtektinai. Aš šešėliais nesidažau labai dažnai (taip, deja, bet taip, o kodėl turiu paskutiniu metu jiems tokią maniją, paaiškinti negaliu niekam... ), paletėje yra 6g produkto (taigi po 1,5g kiekvienos spalvos), taigi derinant kelias spalvas ar net naudojant jas po vieną užteks tikrai ilgam. 
Minusai:
  • Kaina. Pati už paletę akcijos metu mokėjau 19,95€ (~69Lt), tačiau pirminė jos kaina buvo nurodyta 39€ (~135Lt). Debenhams parduotuvėje jų kaina taip pat nurodoma 39€, Boots gali pasiūlyti šią Clarins paletę įsigyti už 29,50svaro (~130Lt), virtualus "turgus" Amazon siūlo šešėlius už $53,99 (~154Lt). Taigi be specialių pasiūlymų paletės kaina beveik visur vienoda ir lietuviškais pinigėliais tikrai, mano nuomone, pakankamai didelė. Negaliu drąsiai teigti, kad šešėliai verti pilnos kainos, tačiau akcijos/išpardavimų metu tikrai rekomenduočiau priglausti vieną ar net kelias šias paletes :) Be abejo, šiame kainų intervale (20-40€) galima įsigyti ir kitų firmų - tiek žinomų, tiek nelabai, šešėlių palečių ar pavienių šešėlių, taigi rinktis jau tikrai yra iš ko. Vertėtų pamąstyti, apgalvoti, ar norisi būtent šios firmos produkto.
  • Pridėtas teptukas. Turbūt retai kada pridėti teptukai prie kosmetinių produktų (pudroms, skaistalams, šešėliams ir pan.) yra tinkami ir patinkantys. Ne išimtis ir šis - aš neįsivaizduoju, kaip jį tinkamai naudoti... Abu teptuko galai yra skirtingi - vienas visai tinkamas šešėlio-pagrindo tepimui, kitas, galbūt, tinkamas naudoti voko pravedimui, tačiau kaip reiktų suktis tik su jais dviem aš nelabai įsivaizduoju. Jis ir per mažas, ir per liaunas. Tiesiog.. Pridėtas nemokamas priedas, kuris, deja, į paletės kainą įskaičiuotas :D Tiesa, atrodo jis tikrai gražiai - auksinės spalvos "kūnas", papuoštas firminiu ženklu. Gražu pažiūrėti, menkai panaudoti.
Reziume:
  • Įvertinius visus paminėtus niuansus, išbandžius ir atsižvelgus į galimą pasiūlą minėtame kainų intervale, šią šešėlių paletę rekomenduočiau išbandyti, jei kažkas ją jau turi ar tiesiog parduotuvėje. Ir tik tada spręsti, ar verta įsigyti, ar ne. Kadangi 3/4 spalvų yra švelniai blizgios, žvilgios tekstūros, o tik 1/4 yra labiau matinė, tai galbūt kažkurios gali netenkinti. Taip pat paletė nėra didelė ir spalvos vos keturios. Ar aš ja patenkinta? Taip, man užtenka ir spalvų, ir tekstūra bei laikymasis tenkina ir džiugina. Tik kaina nelabai, bet čia vėlgi priklauso nuo požiūrio, galimybių, įsitikinimų. Produktą vertinčiau 8/10 ir rekomenduočiau pabandyti, o ne įsigyti "aklai".. 





No comments :

Post a Comment

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com