Friday, July 13, 2012

Sleek "Oh So Special" šešėlių paletė

Aš žinau, kad esu šiek tiek serganti ir tikrai nepataisoma šopoholikė. Man turbūt niekada nebus gana/užtenka/turiu-tikrai-nebereikia-daugiau ar kitų panašių atsakymų, kuomet klausimai susiję su apsipirkimu. Šį kartą nenumalšinamas polinkis akių šešėliams. Manija prasidėjo.
Kai prieš kelis mėnesius nusipirkau MAC Paint Pot akių šešėlių pagrindą, puikiai suvokiau, kas laukia toliau - turint tokią puikią priemonę šešėlių laikymuisi prailginti bei spalvų ryškumui paintensyvinti nekyla jokių abejonių, kad kosmetikos krepšį papildys nauji šešėliai. Įvairūs - ryškūs, tamsūs, turimų atspalvių, bet skirtingų gamintojų, skirtingų konsistencijų ir t.t. Taip mano krepšyje atsirado daug įvairių šešėlių. Vieni jų - Sleek "Oh So Special" 12 skirtingų spalvų paletė.
Trumpai apie Sleek: tai UK kosmetikos firma, gaminanti bei prekiaujanti įvairiausiomis kosmetikos priemonėmis (visą prekių pasiūlą galite rasti oficialiame Sleek internetiniame puslapyje, paspaudę ant "Sleek" žodžio šio aprašymo pradžioje). Produktai žinomi, giriami, jais prekiaujama tiek drugstore'uose ("Drogas" tipo parduotuvėse užsienyje, kuomet vienoje vietoje galima nusipirkti visko :) ), tiek internetinėse parduotuvėse. Ne vieną dešimtį puslapių apžvalgų (ang. review) galima rasti uždavus paiešką čia arba štai čia. Taigi informacijos apstu - belieka išbandyti produktus "savo kailiu". Ką aš ir padariau :)











Šį kartą negaliu išskirti nei pliusų, nei minusų, kadangi šių aspektų yra turbūt apie kiekvieną šešėliams aktualų/būdingą dalyką, taigi tiesiog parašysiu savo bendrą nuomonę, įspūdį ir apžvalgą :)

Pakuotė. Asmeniškai man pakuotė tiesiog nuostabi! Nieko nereikalingo, nieko perdėto - mažai spalvų. Juoda ir balta. Patogi, vidutinio dydžio, sandari. Viduje įmontuotas veidrodis, taip pat pridėtas teptukas ir yra atskiras skyrelis jam. Taigi turint kelioninio dydžio mini mėgiamą teptuką galima bandyti įtalpinti jį į esantį skyrių ir nesukti galvos, kur jį padėti, kad nepasimestų :) Pati dėžutė yra matinės spalvos, tik užrašas blizgus juodas. Tai tarsi padaro pakuotę elegantišką, prabangią. Paėmiau į rankas ir tiesiog "prilipo" - nebenorėjau paleisti ir imti kitą turimą šešėlių paletę :)
Konsistencija. Matinės spalvos nėra miltinės konsistencijos, tačiau blizgios spalvos yra šiek tiek labiau miltinės (gal ne tiek miltukų, kiek blizgučių byrėjimų pasižymi) ir juoda taip pat byra dažantis. Minusas, kadangi neatsargus, greitas/įprastas dažymasis gali sugadinti jau padarytą makiažą. Taigi galėtų visos spalvos būti nemiltiškos - tikrai būtų didžiulis pliusas paletei.
Spalvos. Šią paletę pasirinkau tiek dėl mano įprastų ir naudojamų rudų, tiek dėl norėtų išbandyti rausvų-persikinių atspalvių. Ne viename straipsnyje skaičiau, kad žalių akių makiažui itin tinka rausvi-persikiniai šešėlių atspalviai, tačiau aš jų labai bijojau. Kiek bandžiau dažytis rausvomis spalvomis, tiek man akys atrodydavo tarsi nuverktos. Tačiau su šios paletės spalvomis viskas taip paprasta! Jos tikrai pigmentuotos, tačiau nėra rėžiančios akį, lengvai paskirstomos ant voko, spalva paletėje visiškai atitinką spalvą ant voko. Sklaidant lengva pasiekti tiek intensyvią, ryškią spalvą, tiek ją sušvelninti iki tinkamo dienai oficialaus makiažo. Didžiulis pliusas - paletėje yra juoda ir balta spalvos. Šios dvi spalvos, kiek apžiūrinėjau kitų Sleek šešėlių palečių (jų yra ne tik pastovių kolekcijų, bet ir limituoto leidimo, taigi easy come - easy go, arba jei pamatote ir susidomite - geriau įsigykite, nes po kurio laiko jos gali nebelikti prekyboje :) ), bene visose yra šios spalvos. Patogu, jei išbandžius atspalviai tinka, kadangi aš juodą ir baltą šešėlius naudoju pakankamai retai, bet kartais prisireikia vienam ar kitam makiažui, o dėl to pirkti pilnos juodos spalvos šešėlio pakuotės nesinori :)
Laikymasis. Po MAC šešėlių pagrindo įsigyjimo nei vieno šešėlio nebenaudoju be jo. Taigi galiu pasakyti, kad su šešėlių pagrindu Sleek paletės šešėliai man laikosi visą dieną! Turiu kelis kitų gamintojų šešėlius, kurie net ir su pagrindu dienos eigoje subėga į voko raukšlę, spalva pablunka, galutinis vaizdas gerokai skiriasi nuo pirminio - "šviežio" makiažo. Tačiau su Sleek palete nieko panašaus nepastebėjau, o visuomet, išbandžiusi naujus šešėlius, dienos eigoje žvalgausi į veidrodį norėdama tinkamai įvertinti šį kriterijų.
Kaina. BeautyEmporium.ie internetinėje parduotuvėje Sleek šešėlių palečių kainos yra nuo €8,50 iki €9 (nuo ~29Lt iki ~31Lt). Oficialus Sleek internetinis puslapis siūlo įsigyti paletes nuo €8.50 iki €9.49. Superdrug internetinėje parduotuvėje šios kosmetikos linijos šešėlių paletes galima rasti nuo 6,99sv iki 7,99sv (~31 - 35Lt). Manau, kad akivaizdu, jog už gaunamą spalvų kiekį (12 x 1,1g), jų pigmentaciją, laikymąsi, pakuotę tai yra tikrai itin patraukli kaina :)
Įsigyjimo būdas. Vėlgi, minusas, jau minėtas praėjusiame įraše apie Collection2000 kosmetiką - Sleek kosmetika bent jau kol kas Lietuvoje prekiaujančių nežinau. Nebent pavieniai asmenys, kurie užsiima tarpininkavimu arba perpardavinėjimu. Tiesa, Airijoje taip pat akis neužkliuvo už realiai Sleek kosmetika prekiaujančių įprastų "Drogas" tipo parduotuvėlių, o specializuotos Sleek parduotuvės čia nėra (arba vis dar nežinau), taigi ir gyvenant čia paletę pirkti man teko internetu. Prieš tai ilgai skaičiau, naršiau, domėjausi spalvomis ir nuomonėmis, kol galutinai apsisprendžiau, kurios paletės noriu :) Ir tikrai žinau, kad jei savo akimis realiai pamatyčiau spalvas, apžiūrėčiau pigmentaciją, tai apsispręsčiau žymiai greičiau ir paprasčiau :)

Reziume: 
  • Neslėpsiu, jog paletė mane tikrai sužavėjo. Ir jau pirmą kartą išbandžiusi kelias spalvas supratau, kad tarsi užsikrėčiau Sleek liga - tikrai planuoju įsigyti dar bent kelias jų paletes ir vieną jų padovanoti kolegei, kuri žvalgosi nude - švelniai rusvų bei rudų atspalvių šešėlio :) Kam pirkti vieną, jei už tą pačią sumą galima įsigyti visą puikią paletę? :))

O Jūs ar bandėte ką nors iš Sleek kosmetikos? Ar naudojate kokią nors šešėlių paletę, kuri Jums itin patinka ir tikrai rekomenduotumėte ją kitoms? :)



Makiažui naudotos Sleek "Oh So Special" Pamper, Ribbon, Boxed, Row ir Noir spalvos.

6 comments :

  1. Eva, gal bandei kamufliaza ant viso veido ir turi foto?

    ReplyDelete
  2. gegute - nebandžiau kol kas :) turiu kitų priemonių naudojamų, tai kol kas dar neišbandžiau.

    ReplyDelete
  3. nufotkink kai pabandysi, idomu ar jis tik spalvos defektus slepia ar ir iskilimus nelygumus visokius

    ReplyDelete
  4. Kokia cia pudra naudota?

    ReplyDelete
  5. Anonimiškas - oh, gana netikėtas klausimas... Bijau pameluoti, bet manau, kad Bourjois "Healthy Mix"

    ReplyDelete
  6. O man asmeniškai nelabai patiko, labai nemaloniai ir netolygiai tepasi, ypač kai maišai spalvas, todėl atidaviau savo dukterėčiai :)

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com