Monday, January 14, 2013

Oh my... GOSH.

Kai rytas prasideda ne nuo minties "Vaje vaje, ką čia man dabar rengtis?..., o nuo minties "Vaje vaje, kurią čia dabar pudrą pasirinkti?", tai po to, gerdama pirmąjį kavos puodelį, pagalvoju, kad vis tik sunkiau turėti n-vienetų skirtingų pudrų, nei n-vienetų skirtingų suknelių. Maskuojanti, suteikianti matinį efektą, švytinti, su patogiu dozatoriumi, gražioje pakuotėje, skystesnės ar tirštesnės konsistencijos, lengvai įsigerianti į odą ar skaniau kvepianti... Vaje vaje - suknelei užtenka spalvos, saikingo ilgio ir modelio. Viskas. 
Bet šiandien daina vis tik ne apie sukneles. Apie pudras. Ilgai ieškojau, ilgai skaičiau, kol radau . Tą gerą gerą ir kurią dažniausiai norisi taupyti, bet jau kai pradedu naudoti, tai naudoju ilgai ilgai, kol... negrįžta noras taupyti :D Gosh "Xceptional Wear" 12 Natural 
            






Pliusai:
  • Tekstūra. Pudra nėra nei per skysta, nei per tiršta - užsitepus ant odos nenubėga lyg vandenėlis ir nėra kieta, todėl skirstymas gana patogus. 
  • Efektas ant odos. Kadangi ne kartą savo įrašuose apie skirtingas pudras esu minėjusi, jog labai noriu rasti tą, kuri suteikia ir išlaiko odos matiškumą, tai galiu drąsiai teigti, jog ši pudra tai tikrai atlieka! Be abejo toks matiškumo suteikimas priverčia šiek tiek greičiau skirstyti pudrą ant odos (kadangi pudra gana greitai į ją įsigeria ir iškart pasidaro matinė), tačiau efektas po pasidažymo tikrai vertas kiek didesnio skubėjimo.
  • Maskavimas. Nors tinkamai parinktas atspalvis nesudaro kaukės efekto ant odos, o ir oda nesijaučia apsunkinta, tačiau maskuoja šis išskirtinis dėvėjimas odos defektus tikrai puikiai! Paslepia paraudimus, spuogelius, patamsėjusius paakius. Tiesa, pudrą aš sluoksniuoju dviem sluoksniais ir tepu pirštais, tai manau, kad tepant šepetėlių efektas turėtų būti dar geresnis.
  • Kiekis. Na, turbūt standartinis skystos pudros kiekis - 35ml. Mėgstu, kai gero produkto būna pakankamai :)
  • Kaina. Senasis gerasis Superdrug tinklas pudrą siūlo įsigyti už 7,99svaro (~34Lt), lenkiškame kosmetikos apžvalgos puslapyje Wizaz radau nurodyta, jog pudra kainuoja 45zl. (bent jau senasis jos variantas, o t.y. ~38Lt), na o eBay turguje pudros kaina tikrai nemaža lyginant su prieš tai pateiktais variantais. Tiesa, Gosh Airija siūlo šią pudrą internetu įsigyti už €13,99 (~48Lt). Tačiau visumoje atsižvelgiant į kitų firmų skystų pudrų kainas šią tikrai galėčiau priskirti prie to pigaus ir ekonomiško varianto, kuomet gaunama puiki kokybė už mažą kainą.
  • Laikymasis. Long-lasting variantas tikrai parinktas tinkamai - man svarbu, kad pudra ant odos laikytųsi visą darbo dieną. Tai ši tikrai laikosi. Galbūt į darbo pabaigą šiek tiek blizga smakro, nosies ir kaktos vidurio srityje, tačiau tai nekrenta į akis ir neatrodo, jog per pietus vietoj to, kad suvalgytum gardų sumuštinį, įšokai į aliejaus kibirą :)
  • Atspalvių pasiūla. Airiškas Gosh tinklapis rodo, jog egzistuoja 6 skirtingi atspalviai. Manau, jog pakankamai tam, kad besidominčios išsirinktų sau tinkamą :)
Minusai:
  • Pakuotė. Be dozatoriaus, taigi nėra galimybės pilnai sunaudoti pudrą nekerpant pakuotės. To daryti tikrai nesiruošiu, tai nežinau, kiek gėrio liks viduje. Tiesa - kas sugalvojo skystai pudrai kurti matinę juodą pakuotę? Oh my God kaip pasakytų anglakalbiai. Na, tai tikrai nėra pats protingiausias sprendimas... :)
  • Odos porų kimšimas. Skaičiau atsiliepimų, kad nemažai kam ši pudra kemša poras. Manosios gana linkusios į kimšimąsi, taigi kiek nedrąsiai bandžiau šį produktą. Tačiau po pasidažymo ja tikrai netampu išpilta spuogeliais ar užsikimšusiomis poromis. Jei ir užkemša vieną kitą, tai į akis tikrai nekrinta :)
  • Skirstymas. Dėl suteikiamo matinio efekto pudrą ant odos skirstyti reikia gana greitai. Taigi čia nepažaisi - jei jau pradėjai dažytis pudra, tai ir sukis pagavęs tinkamą tempą, kitaip pudros pertekliaus vienoje vietoje taip lengvai nebeišsklaidysi... :)

Reziume:
  • Tai tikrai yra TAI, ką džiaugiuosi atradusi ir tikrai kartosiu! Ir dar draugei parekomenduosiu :)))


Kokią pudrą Jūs, mielos skaitytojos, rekomenduotumėt išbandyti ir pačios būtinai kartotumėt, nes pabandžiusios negalit pamiršti? :)


4 comments :

  1. Aš tik šiemet po Naujų nusipirkau pirmą pudrą gyvenime, nes iki tol arba nenaudojau išvis nieko, arba užtekdavo BB kremo, arba, būdama namie, mamos pasiimdavau. Bet nutariau, kad žiemą pats laikas įsigyti pudrą, tad pasirinkau Maybelline Fit me serijos. Jau turėjau tos pačios linijos kompatinę pudrą, o konsultantė dar pasakė, jog Fit me skysta pudra gana gerai tinka riebiai odai, tad ją ir išsirinkau. Kol kas patenkinta esu, nes ji lengvai tepasi ir atrodo visiškai natūraliai ant odos, nors nesu tikra, kad ji tikrai laikytųsi ilgą darbo dieną :))

    ReplyDelete
  2. Gintare - visų pirma tai džiugi skaityti, kad nenaudojai pudros! :) Žinai, kodėl džiugu? Nes manau, kad turi puikią odą ir tikrai gali išsiversti be tokio niekalo.. :) Nemeluosiu pasakydama, jog vis nužvelgdavau Fit Me liniją, tačiau nieko neįsigijau, nes turėjau pradėtų ir naudojamų produktų, o pildyti lentynos nesinorėjo. Deja dabar, kai jau norėtųsi, akis nebeužkliūna už Fit Me stendo. Galvoju - ar todėl, kad jo tiesiog nebematau parduotuvėje? Gali būti...
    Be to - po šio įrašo suvokiau, jog turiu tarsi užslėptą maniją tikrinti, kiek laiko išsilaikys pudra. Vakar ir šiandien dažiausi ne su Gosh, bet su dviem skirtingom ir vis tikrinau, ir tikrinau, ir tikrinau. Apšvietimas lifte geriausias išdavikas - yra tai, kas išsilaiko geriau už Gosh! :))

    ReplyDelete
  3. Turiu ir as sia pudra... Deja, man ji nelabai patinka, matosi ant veido ir veidas atrodo kaip negyvas, jokio sviezumo, skaistumo, spindesio. BET maskuoja itin gerai, tikrai gerai islieka:)

    ReplyDelete
  4. Anonimiškas - pudra suteikia matinį efektą. Ne švytinčio veido įspūdį, o būtent matinį efektą. Mišrios / riebios odos savininkėms šis pudros išskirtinumas yra didelis privalumas :) Nes jei oda linkusi dienos bėgyje blizgėti, leisti riebumą, tai tikrai turbūt nei viena nenori atrodyti kaip sviesto pakelis :D

    ReplyDelete

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com