Friday, August 4, 2017

Urban Decay "Naked 2 Basics" akių šešėlių paletė

Žaisti šešėliais, kaip ir lūpų dažais - gana didelis mano pomėgis. Tiesa, turbūt ne toks didelis, kad nuolat žaisčiau ir tapyčiau save įvairių spalvų ir ryškių bei iššaukiančių atspalvių akių šešėliais, tačiau labai mėgstu išbandyti skirtingų firmų ar skirtingų leidimų šešėlius akims. Ne paslaptis, kad Urban Decay produkciją aš tikrai mėgstu - iki šiol esu išbandžiusi ne vieną jų sukurtų kosmetikos produktą, todėl galiu drąsiai teigti, jog ši kompanija su savo dekoratyvine kosmetika tikrai užima gana aukštą vietą mano mėgstamiausių grožio kompanijų sąraše. Savo tinklaraštyje jau esu pasakojusi apie kelias skirtingas Urban Decay kosmetikos priemones (įrašas apie makiažo fiksatorių; įrašas apie "Naked" šešėlių paletę; įrašas apie limituoto leidimo Gwen Stefani kolekcijos produktus), taigi kompanija šioje erdvėje jau ne naujiena. Tačiau šiandien noriu papasakoti apie tai, apie ką dar nerašiau - maža, kukli, kompaktiška, bet itin patogi ir lengvai pritaikoma Naked 2 Basics akių šešėlių paletė. 

Urban Decay "Naked 2 Basics", 6 * 1,3g, ~€31
Įsigyti galite Douglas parduotuvėje bei internetinėse parduotuvėse (Feelunique, Lookfantastic, t.t.)





Urban Decay kompanija įkurta 1990 m. viduryje, kuomet įkūrėjos Sandy Lerner ir Wende Zmonir priėmė ryžtingą sprendimą ir nutarė plaukti prieš tuo metu įprastų ir klasika tapusių rožinės, raudonos ir smėlio spalvų srovę bei suteikti pasauliui spalvotą kosmetiką. 1996 m. sausio mėnesį merginos pristatė savo prekinį ženklą ir į dienos šviesą išleido 10 lūpų dažų bei 12 nagų lakų atspalvių. Šiandien šimtai Urban Decay produktų yra užpildę ne tik tikrų kosmetikos priemonėmis prekiaujančių parduotuvių lentynas, bet ir virtualių grožio parduotuvių puslapius. Kompanija užtikrintai teigia, jog šiai dienai tai viena sėkmingiausių dekoratyvinės kosmetikos gamintojų. 


Nesunku pastebėti, kad savo asortimente šiai dienai įmonė turi tikrai ne vien tik iššaukiančių spalvų dekoratyvinės kosmetikos priemonės - čia apstu ir neutralių, ramių tonų produktų tiek akims, tiek nagams, tiek visam veidui. 
Naked 2 Basics - nepakeičiama šešių pilkšvų (šalto tono) akių šešėlių paletė. Surinkti atspalviai puikiai tinkami tiek šaltiems, tiek šiltiems odos tonams, bet kuriam makiažo įvaizdžiui sukurti - nuo dieninio iki vakarinio, o taip pat puikiai tinkami kaip pagrindas spalvotam akių makiažo įvaizdžiui sukurti. Naked 2 Basics paletė turi unikalią Urban Decay Pigment Infusion Systempigmentų sistemą, kuri užtikrina šešėlių ilgalaikiškumą, itin švelnią tekstūrą ir ypač ryškias spalvas. Kaip ir paletės "sesers" Naked Basics, šios paletės pakuotė plona ir itin maloni laikyti rankoje.
Taigi, kokia ši paletė man pasirodė ją naudojant savo kasdienybėje?


Pirmiausia noriu paminėti, jog pirkau ją tiesiog smalsumo vedama - panašių spalvų šešėlių turiu turbūt kiekvienoje savo turimoje paletėje, tačiau visad smagu ir smalsu išbandyti kažką naujo. O be to mane sužavėjo šios paletės kompaktiškumas ir pritaikomumas - net ir į trumpiausią kelionę maniau įsimesianti šią paletę ir panaudosiu tiek dienos, tiek vakaro makiažui. Tačiau apie viską nuo pradžių.
Kartoninės dėžutės su šia palete negavau, nes pirkau iš antrų rankų. Žinau žinau - dauguma nerekomenduoja taip pirkti kosmetikos, tačiau pasitikėjau pardavėja ir norėjau šešėlius tiesiog išbandyti. Iki šiol akys neišvarvėjo, vokų oda nenukrito, todėl džiaugiuosi gavusi puikiausią paletę bandymui už dar puikesnę kainą.
Pačios paletės pakuotė man patinka - kompaktiška, užsidaranti tvirtai ir saugiai (taip tvirtai, kad kartais sunku atidaryti iš pirmo bandymo). Minimalistinis spalvų ir informacijos dizainas, viduje aiškiai matomas kiekvienos spalvos pavadinimas. Taip pat paletėje įmontuotas gana nemažas veidrodis ir, VALIO VALIO, jokio papildomo šepetėlio - mano gyvenime tie papildomi šepetėliai dažniausiai keliauja į šiukšlinę arba nusimėto, nes, kaip pastebėjau, naudos iš jų maža.


Paletėje, kaip minėta įmonės aprašyme, sudėti dviejų skirtingų poveikių šešių spalvų šešėliai. Satininė Skimp (blyški neutrali) ir penkios matinės Stark (rausvo tono neutrali), Frisk (šilto tono šviesiai pilka), Cover (prigesinta rusva), Primal (prigesinta ruda) bei Undone (sodri, gili, dūminė ruda) spalvos puikiai dera tarpusavyje ir taip pat idealiai tinka naudoti po vieną.
Jei reikėtų pasirinkti labiausiai patinkančią spalvą - to padaryti tikrai negalėčiau, nes jos visos man atrodo puikios būtent iš spalvinės pusės. Tačiau to negalėčiau pasakyti apie jų pigmentaciją ir tekstūrą. Mano didžiam nusivylimui, šios paletės šešėliai pasirodė gana nepigmentuoti ir tuo pačiu gana krediški - naudojant byra, o tai ypatingai matosi ant voko tepant tamsias spalvas. Turbūt geriausia tekstūra pasižymi šviesiausia satininė Skimp spalva - puikiai "prilimpa" prie voko, lengvai sklaidosi, suteikia lengvą žvilgesį vokui. Tamsiausia Undone spalva nuvylė tiek savo pigmentacija, tiek tekstūra - pasidažius akis dažniausiai tenka makiažą tvarkyti, jeigu jau būnu pasidažiusi visą veidą, arba nuo paakių valyti šešėlių trupinius. Spalvas sklaidyti nėra sudėtinga ir sklaidosi gana lengvai, tačiau liūdna, kad išsisklaido tiek lengvai, jog lieka dar mažiau pigmentuotos ant voko. Iš tokios kompanijos produkto ir dar už tokią kainą aš tikrai tikėjausi daugiau ir kokybiškiau :) 




Na ir, be abejo, verdiktas. Ar rekomenduoju? Nebent pašniukštinėti, pabandyti spalvas, galbūt tiesiog atkreipti dėmesį. Turint galimybę - išbandyti patiems ir pažiūrėti, ar jūsų nenuvils tekstūra ir spalvų pigmentacija. Ar pirkčiau už pilną kainą? Tikrai ne, tačiau turiu pripažinti, kad buvo smagu išbandyti ir susidaryti savo nuomonę :) Po šios paletės Urban Decay produkcija tikrai nenusivyliau - juk net ir stipriausi bei geriausi kartais suklumpa. Tačiau ši paletė tikrai netapo viena mano mėgiamiausių ir į keliones manęs taip pat nelydi, kad ir kaip to tikėjausi..

No comments :

Post a Comment

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com