Thursday, August 31, 2017

M·A·C lūpdažiai

Šį savo įrašą noriu pradėti gal ir kiek neįprastai, tačiau sąžiningai. Jį marinavau taip ilgai, nes tiesiog nesugalvojau, kaip pateikti visą šią informaciją :) Pakankamai retai vienoje vietoje noriu parodyti ir papasakoti apie daug tos pačios paskirties (arba nebūtinai) dekoratyvinės kosmetikos produktų. Tačiau šį kartą nusprendžiau nebeatidėlioti ir tiesiog trumpai apžvelgti bei parodyti visą krūvą grožio produktų. 
Viena mėgiamiausių mano dekoratyvinės kosmetikos firmų. Turbūt pats mėgiamiausias mano dekoratyvinės kosmetikos gaminys. Ir krūva skirtingų vaizdų, tačiau galutiniame rezultate nuomonė vis tiek vienoda :) Apie ką aš? M·A·C lūpdažiai. Mano kosmetinėje jų galima rasti tikrai ne vieną. Net ir darydama nuotraukas šiam įrašui aš mačiau, kad kelių neturiu po ranka. Kodėl? Nes jų turiu visur. Nuo kuprinės ar rankinės iki stalčiaus darbo stale. Nuo savo didžiosios kosmetikos dėžės iki mažiausios kelioninės kosmetinės. Skirtingų atspalvių, skirtingų tekstūrų, skirtingų linijų. Tačiau, nors ir turiu nemažai, man jų norisi dar ir dar :) 

M·A·C lūpdažiai, 3g, ~€20:
"Midsummer Night" Cremesheen, Faerie Whispers LE collection
"Nice to meet you" Cremesheen, Flamingo Park LE collection
"Whirl" Matte
"Please Me" Matte
"Velvet Teddy" Matte
"Russian Red" Matte
"So good for you" Matte, Nutcracker Sweet LE collection
"Diva" Matte
"Twig" Satin
"Retro" Satin

Įsigyti galite MAC CosmeticsDouglasLookFantastic ir kt.





M·A·C ženklas buvo sukurtas Toronte, Kanadoje. Vizažistas ir fotografas Frank Toskan bei grožio salono savininkas Frank Angelo, remdamiesi savo suglumimu, jog nuotraukoms negali rasti tinkamų ir nuostabiai atrodančių spalvų makiažo priemonėms, abu nusprendė sukurti studijai skirtą makiažo liniją, kuri išpildytų visus jų keliamus reikalavimus. Taip gimė M·A·C . Du verslininkai kosmetiką gamino savo virtuvėje ir pardavinėjo ją savo grožio salone. Pirmieji jų klientai buvo ne kas kitas, kaip pažįstami vizažistai, modeliai, fotografai. Vėliau kuriama kosmetika susidomėjo ir stilistai bei redaktoriai. Su kiekviena nauja spalva, kiekvienu nauju produktu, kiekvienu pagiriamuoju žodžiu žurnale, žodžiai skrido iš lūpų į lūpas ir M·A·C žinomumas bei patikimumas augo. 1984 m. kovo mėnesį duetas oficialiai įteisino savo kosmetikos ženklą ir pradėjo prekiauti vienintelėje tuo metu M·A·C  kosmetikos salelėje didžiuliame Toronto prekybos centre.


M·A·C skatina įvairovę ir individualumą savo kuriamomis kultinėmis kosmetikos priemonėmis, kurios skirtos visoms amžiaus grupėms, visoms rasėms bei lytims. Kompanija diktuoja makiažo tendencijas mados savaičių užkulisiuose ir užima tokią milžinišką dalį savo ištikimiausių gerbėjų širdyse, kad sunku patikėti, jog kažkada vartotojai išsiversdavo be šios kompanijos produkcijos. M·A·C asortimente – begalės spalvų, atspalvių ir tekstūrų produktai, tarp kurių kiekvienas gali rasti savo mėgstamiausią. Puikios naujienos kosmetikos gurmanams – šis prekės ženklas kiekvieną mėnesį savo mylėtojus pradžiugina nauja limituoto leidimo kolekcija. 


Sukurti nuspalvinti, išryškinti bei atkreipti visą dėmesį į lūpas, M·A·C lūpų dažai galimi kone kiekviename įsivaizduojamame ir mėgstamame atspalvyje bei tekstūroje. Būtent lūpų dažai yra įmonės vinis ir produktas - ikona, kuris ir suteikė kompanijai žinomumą. Kompanijose asortimente galima rasti šių tekstūrų lūpų dažus: 
  • Amplified creme (A) - itin kreminiai, su lengvu spindesiu, kupini intensyvios spalvos;
  • Cremesheen (C) - kreminio pagrindo lūpų dažai, kuriuose sujungtos ryškios sodrios spalvos bei švelnus ir elastingas spindesys;
  • Frost (F) - nuostabiai pigmentuotos spalvos, sujungtos su intensyviu žerėjimu bei spindesiu;
  • Luster (L) - lengvos, kone permatomos spalvos sujungtos su drėgnu galutiniu efektu. Šios linijos lūpų dažai dengiasi itin glotniai, o pasidažius lūpos atrodo itin minkštos, lygios, ypatingai sudrėkintos;
  • Matte (M) - itin pigmentuoti lūpų dažai, kuriuose nėra absoliučiai jokio spindesio. Intensyvus matinis galutinis vaizdas;
  • Satin (S) - pigmentuoti, pusiau matiniai, turintys lengva satino spindesį. Puikūs tuo, jog suteikia ne tik intensyvią spalvą, tačiau kartu drėkina lūpas.
Taigi, atsižvelgiant į skirtingas tekstūras ir įvertinus daugybę spalvų akivaizdu, jog sau tinkamiausią rasti gali tikrai kiekvienas.

Šioje apžvalgoje pateiksiu savo įspūdžius apie trijų skirtingų tekstūrų - Cremesheen, Matte bei Satin - ir dešimties skirtingų spalvų lūpų dažus. Pradedam! :)

Cremesheen

Cremesheen tekstūros lūpų dažai tepasi itin maloniai - tarsi drėkinantis lūpų kremas. Visos šios tekstūros spalvos turi šiokio tokio sveikai ir gardžiai atrodančio spindesio, kuris lūpdažį padaro išskirtiniu visame matinių lūpų pamišimo etape. Nei vienas iš Cremesheen linijos lūpų dažų man nesausina lūpų, suteikia sveiko spindesio, išlieka iki pusdienio. Tačiau nors skiriasi tik produktų atspalviai, jie visumoje reiškia labai daug ir gali tapti arba pačiais mėgstamiausiais, arba pačiais nekenčiamiausiais.

"Midsummer Night", Faerie Whispers LE collection


Pradėti noriu nuo spalvos, kuri iš visų šioje apžvalgoje pateiktų spalvų man labiausiai nepatinka. Ne dėl to, kad nepatinka pats produktas - tiesiog šis atspalvis kone tragiškai netinka prie mano odos, plaukų, akių atspalvio. Lūpdažis, kurį išbandžiau. Vėliau išbandžiau dar kartą ir nusprendžiau nebesikankinti. 
Midsummer Night kompanijos aprašoma kaip vidutiniškai sodrios koralinės spalvos kūno tono lūpdažis iš limituotos Faerie Whispers kolekcijos. Koralinė - tikrai pritariu. Kūno atspalvis - taip pat pritariu. Tačiau viskas viename ant mano lūpų atrodo tiesiog tragiškai. 
Deja, tačiau daugiau nieko pasakyti kaip ir negaliu - tikrai nekankinau savęs ilgai dėvėdama šį atspalvį, nes su juo jaučiuosi tiesiog tragiškai. Ir tai puikiai atsispindi nuotraukoje :) Tiesa, lūpdažis kvepia itin maloniai.


"Nice to meet you", Flamingo Park LE collection


Sekanti Cremesheen spalva - nuostabiai žavus Nice To meet You. Kompanija šią spalvą aprašo kaip šalto tono raudoną atspalvį su natūraliu užbaigimu. Nežinau, kaip raudona siejasi su natūraliu užbaigimu, tačiau turiu pripažinti, kad tokio galutinio vaizdo raudoną lūpdažį turiu turbūt pirmą. 
Aš mėgstu raudonus lūpų dažus. Labai mėgstu ir rudų atspalvių lūpų dažus, tačiau tie raudoni turi kažką ypatingo. Nice To meet You mane sužavėjo pirmiausia ne tiek dėl spalvos, kiek dėl savo tekstūros. 
Ši spalva itin pigmentuota, ant lūpų išsilaiko gerą pusdienį. Visiškai nesausina lūpų odos, pigmentas gan stipriai įsigeria į lūpas, todėl net ir lengvai nusivalius produktą, pigmentas vis tik lieka matomas ant lūpų. Vienus tai gali erzinti, kiti kaip tik tai priima kaip privalumą.
Tiesa, dar vienas didelis pliusas - dėl savo tekstūros lūpdažis tinkamas naudoti ir be pieštuko pagrindui, tačiau su pieštuku viskas dažniausiai atrodo tvarkingiau ir laikosi ilgiau.
Vienareikšmiškai vienas itin mėgiamų mano raudonų lūpų dažų! :)


 Matte

Matinės tekstūros lūpdažiai tokiais išlieka nuo pirmo potėpio, kuris, sakyčiau, pakankamai sunkus - lūpdažių formulė kiek sausoka ir ant lūpų tepasi, lyginant su kitomis tekstūromis, kiek sunkiau ir sausiau. Tačiau nuo pat pirmo potėpio iki pat nusivalymo lūpdažis išlieka absoliučiai matinis.
Lūpas sausina. Turbūt nenuostabu :) Tačiau jeigu tekstūros, suteikiančios lūpoms bent minimalų spindesį, jas kartu tarsi ir padrėkina, tai visi matiniai lūpas tikrai pasausina. Išlieka kiek ilgiau už kitų tekstūrų lūpdažius, tačiau vis tiek apie pusdienį. Itin stipriai nereikalauja pieštuko, tačiau naudojant šios formulės lūpų dažus savo naudą atlieka. 

"Whirl"


Purvina rožė. Tik taip kompanija nusprendė apibūdinti matinės tekstūros Whirl atspalvį. Ką galiu pasakyti aš? Spalva labai, LABAI mano skonio. Puiki tiek dienai, tiek vakarui. Labai pigmentuota ir sodri spalva. Trumpai tariant - itin rekomenduoju! :)


"Please Me" 


Prigesintos rausvos tonu nuspalvinta rožinė spalva iš kompanijos aprašymo Please Me padaro tarsi sviestą sviestuotą. Tačiau pažiūrėjus į patį produktą kitokio pavadinimo turbūt ir nesugalvočiau. Spalva man iškart primena tą močiutišką lūpdažį, kuriuo ji puošdavosi savo jaunystėje prieš eidama į sekmadienio mišias bažnyčioje. Ar mėgstu šią spalvą? Atvirai pasakius - nelabai. Tačiau ne taip stipriai, kaip nemėgstu pirmosios aptartos M·A·C spalvos :) 


"Velvet Teddy" 


"Mano lūpos, tik šiek tiek geriau" - tokia pirmoji mintis būna kiekvieną kartą, kai naudojimui išsitraukiu šią Velvet Teddy spalvą. M·A·C sako, jog ši spalva - gilaus tono smėlio atspalvis. Nežinau, ar sutinku, tačiau tikrai sutinku, jog būtent šis kūno spalvos lūpdažis puikiai tinka mano lūpoms ir su juo jaučiuosi labai gerai. Idealus dienai. Tiesa, turiu pripažinti ir tai, kad dėl kažkokių man ne itin aiškių priežasčių Velvet Teddy, nors ir būdamas matinės tekstūros, mano lūpas sausina mažiausiai ir dengiasi kremiškiausiai. Į mėgstamiausių lentyną! :)


"Russian Red" Matte


Intensyvi raudona spalva su mėlynu pustoniu. Aš tiesiog myliu šį raudoną lūpdažį. Idealus toms dienoms, kuomet norisi užkariauti pasaulį. Tiesiog nepakartojamas vakariniams makiažams. Apskritai šis lūpdažis yra TAS, kurį kiekviena privalo (taip taip, turbūt pirmą kartą savo tinklaraštyje paminėjau tokį žodį rekomendacijoms) ne tik turėti savo kosmetinėje, bet ir naudoti. O aš, savo ruožtu, galiu pasakyti - duodu pažadą, kad pasibaigus šiam tikrai pirksiu antrą tokį pat! :)


"So good for you", Nutcracker Sweet LE collection


Šalto tono raudonos spalvos lūpdažis puikiai atitinka savo pavadinimą ant mano lūpų - So Good for You (toks geras Tau). Produktas man primena prinokusias avietes, kurias taip ir norisi sukapot pilnais žandais, prisimenant vasaras pas močiutę sode. Puikiai pigmentuota, šiek tiek kitokia, nei Russian Red, nuostabiai smagioje pakuotėje įmontuota spalva taip pat yra viena mano mėgiamiausių. Tiesiog tokia puiki man :)


"Diva"


Jeigu M·A·C sako, jog Diva yra intensyvi burgundiška spalva su raudonu atspalviu, tai aš sakau tik vieną - Diva yra puikiausias lūpdažis, kuris tikrai padarys vakarinį makiažą išskirtiniu ir susilauks bent kelių komplimentų per vieną vakarą.
Itin pigmentuotas, reikalauja smulkmeniškumo ir atidumo dažantis, pakankamai sunku ištaisyti klaidas. Tačiau visi vargai atsiperka gavus galutinį rezultatą ant lūpų. Tiesa, galimai reikalauja bent kelių sluoksnių tam, kad būtų sukurtas vientisas sodrumas. Ir tikrai reikalauja lūpų pieštuko. 


Satin

Satin linijos lūpdažiai - tarsi Cremesheen ir Matte junginys viename. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog spindesys ir kremiškumas ima viršų, tačiau į lūpas ir galutinį rezultatą pažiūrėjus atidžiau matosi, jog matiškumas labai puikiai įsilieja į bendrą vaizdą.
Šios tekstūros lūpdažiai ant lūpų dengiasi puikiai, lengvai ir švelniai - savybė, perimta iš Cremesheen. Lūpas šiek tiek sausina - akivaizdi savybė, perimta iš Matte. Tačiau atrodo puikiai, kadangi nėra nei pernelyg matiniai, nei pernelyg spindintys. Mano išbandytos spalvos nereikalauja lūpų pieštuko, išlieka, vėlgi, apie pusdienį ir puikiai tinka tiek dienos, tiek vakaro makiažui.

"Twig"


Kompanija sako, kad Twig sujungia rausvą ir rusvą atspalvius ir visą tai prigesina. Aš tikrai sutinku su kompanijos aprašymu, nes spalvos nepavadinčiau nei visiškai rausva, nei pilnai rusva. Ji nėra iššaukianti, puikiai tinka tiek dienos, tiek vakaro makiažui. 


"Retro"


Nežinau, kodėl, tačiau išgirdusi pavadinimą Retro, lūpų dažų spalvą iškart įsivaizduoju kaip tą sodriai raudoną, ypatingai stiprią, tokią labai labai artimą Russian Red. Tačiau M·A·C, akivaizdu, Retro įsivaizduoja ir išpildo toli gražu ne taip - nugesinta persiškai rausvai ruda spalva. Žodžiu praktiškai ką galėjo - tą ir suplakė į vieną :)
Tiesa, turiu paminėti vieną atradimą - ši spalva man tokia artima matinei sesei Whirl, kad kartais paėmusi jas abi atskiriu tik iš tekstūros. Tačiau abi spalvos mano labai mėgstamos, nors ši Retro ir neatspindi mano vaizduotėje kylančios retro'iškumo spalvos.



Na, o pabaigai.. Ką galiu pasakyti pabaigai? Tik tiek, kad aš tikrai LABAI mėgstu M·A·C. Pradedant įvairiais skystimėliais ir baigiant lūpų dažais. Turbūt tai yra ta kosmetikos priemonė, kurios man niekada nebus gana ir kuomet tik gaunu proga įkelti koją į M·A·C  parduotuves, visuomet išeinu iš ten lūpų dažų atspalviais nutepliotomis rankomis, nes norisi dar ir dar ir dar..
Be jokios abejonės, jų kainą galėčiau priskirti vidutinei - aukštai kainos klasei, tačiau už kokybę, dažniausiai, tenka mokėti nemažai. Visos mano turimos spalvos labai pigmentuotos, laikosi pakankamai ilgai, visos jos itin skalsios, todėl aš manau, kad tai yra produktai, absoliučiai verti savo kainos. O rekomendacijai galiu pasakyti tiek - jeigu esate linkę išleisti tokią sumą tokio tipo produktui, tuomet tikrai rekomenduoju atkreipti dėmesį, nes iš kompanijos siūlomo asortimento tiek tekstūrų, tiek atspalvių tikrai rasite kažką, kas patiks jums. O gal ir užkabins lygiai taip pat stipriai, kaip užkabino ir mane :) 


No comments :

Post a Comment

Blog design by Get Polished | Copyright @evagriskene, Griskene.com